top of page

Creativitate

Poza scriitorului: PatrickPatrick

Artă până în 2 ani

Copiii trebuie să fie stimulați încă de la vârste fragede să fie creativi, pentru a putea găsi soluții la probleme, a deveni independenți, a avea o stimă de sine crescută și a-și îmbunătăți comunicarea cu ceilalți. Nu în ultimul rând, în tot acest proces este posibil ca cei mici să-și descopere un anumit talent sau poate mai multe.


Iată cum poți să stimulezi creativitatea celui mic, mai ales acasă! Recomandările de mai jos cuprind produse pe care le-am folosit și testat până acum. Sunt activitățile pe care Patrick le preferă, însă nu toți copiii au aceleași preferințe, deci este o listă 100% subiectivă, cu activitățile care funcționează la noi.


Am descoperit site-ul micostore.ro, de unde i-am comandat de toate pentru pictat.


1. Creioane cerate


Am început cu desenatul pe la 10 luni, dar fără succes. Apoi am mai reluat procesul pe la 16 luni, dându-i creioane cerate, altă poveste de data aceasta, aproape în fiecare zi desena. (creioane cerate de la Carioca Baby Wild, link aici, au fost primite cadou de la bunici împreună cu mai multe jucării).


2. Carioci


I-am găsit carioci potrivite pentru copilași așa mici de la brandul Carioca Baby, pe bază de apa și cu coloranți non toxici. Au foarte multe tipuri de carioci, pentru diverse tipuri de arta (carioci normale, carioci lavabile, carioci cu vârf tip pensulă, carioci cu buline, carioci cu vârf subțire, cu vârf gros, etc). Noi am început cu carioci cu vârf scurt și rotund, potrivite pentru vârsta de un an (link aici), apoi am trecut la carioci lavabile pentru vârsta de doi ani (link aici). De curând am început cu cele tip DO A DOT tot lavabile (link aici), acestea sunt niște carioci cu vârf de perniță rotundă, mare, care lasă puncte uriașe pe hârtie, vin însoțite de 20 de pagini printate cu diverse forme și modele speciale.



3. Acuarele


În ceea ce privește pictatul, am început cu vopsea pentru pictura cu degetele de la Carioca Baby (link aici), ce am observat însă este faptul că le folosim mai rar, din cauză că cel mic desenează peste tot, însă încercăm să facem acest tip de activitate la țară în curte.


4. Blocuri de desen și caiete


În general desenăm/colorăm/scriem pe blocuri de desen (link aici) și caiete, dar pentru pictat folosim rolele de hartie pe care le cumparam de la Ikea (link aici).


5. Planșe reutilizabile de colorat

Planșele reutilizabile de silicon, care pot fi colorate cu carioca și apoi spălate sub jet de apă. De cele mai multe ori folosim doar carioci lavabile, care se duc imediat sub apă sau cu șervețel umed. Interesant este faptul că au multe modele de planșe, potrivite atât pentru copii mici (cu desene mari ușor de colorat), cât și pentru cei mai mari (cu litere, cu tabla înmulțirii/adunării/scăderii, cu corpul uman, cu sistemul solar etc), link aici. Patrick încă nu e foarte atras de a desena pe ele, nu e atras să deseneze pe ceva care are desene pe ele, vrea coli goale pe care poate să deseneze el în libertate. Încercăm mai târziu puțin, după 2 ani.


6. Carte de colorat cu apă


Cărțile de colorat cu apă ne sunt de ajutor când plecăm în vizită pe la rude, în mașină și uneori chiar și la restaurant. (link aici)


7. Cretă


Afară este întotdeauna un must have. Am găsit o cretă mai groasă, mai ușor de ținut în mânuțe. (link aici)



8. Abtibilduri


Ar lipi non-stop peste tot și tot nu s-ar plictisi. Îi luam de oriunde găsim abțibilduri interesante (Lidl, Jumbo etc.), însă comandăm și online, link aici.


9. Stickere reutilizabile


Cărțile sau planșele cu stickere reutilizabile sunt o minune, au paginile foarte lucioase și se pot lipi și dezlipi foarte ușor. Noi avem cartea cu stickere reutilizabile cu fermă (link aici) și planșe cu tematici diferite care abia așteaptă să fie însuflețite cu autocolante reutilizabile (link aici)


10. Tabletă de scris și desenat


Achiziție nouă pentru vacanța la mare, un real succes, doar pe ea am folosit-o non-stop, la căsuță, pe plajă, la restaurant, oriunde aveam o mică oprire. (link aici)


Sperăm să vă fie de folos și dacă aveți alte recomandări interesante, le așteptăm cu drag, pentru a completa lista 🙂


XOXO

Bebe P. & Mami R.



Comentarios


bottom of page